Ν.Χαρδαλιάς προς την ομογένεια της Ν.Υόρκης: Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή, η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη, παραμένει νηφάλια, παραμένει ψύχραιμη αλλά παραμένει και αδιαπραγμάτευτη σε οτιδήποτε αφορά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σε μέλη της ελληνικής διασποράς στη Νέα Υόρκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο Ελληνισμός της Διασποράς μεγαλουργεί στην Αμερική και αποτελεί μοναδικό ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο».

«Είναι», τονίζει, «ξεχωριστό συναίσθημα χαράς να συναντάς Έλληνες του Απόδημου Ελληνισμού τόσο μακριά από την πατρίδα μας».

«Η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης με την πλούσια δράση της, ενισχύει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διατηρεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και ισχυροποιεί την ελληνική φωνή στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η ελληνική καρδιά χτυπάει πολύ δυνατά και στη Νέα Υόρκη» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Ν. Χαρδαλιάς.

Με επίσκεψη στην έδρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο West Point ολοκληρώθηκε η επίσκεψη

Με επίσκεψη στην έδρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (US Military Academy), στο West Point, ολοκλήρωσε, χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, τον κύκλο των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ακαδημία τον υποδέχθηκε ο διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας Συνταγματάρχης Brian Reed.

Κατά την επίσκεψη, ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το πρόγραμμα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Ακαδημίας και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η διοίκηση της Ακαδημίας, υπογράμμισαν την εξαιρετική και εποικοδομητική διμερή συνεργασία στον ακαδημαϊκό και στρατιωτικό τομέα, με την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στη συνέχεια, ο Ν. Χαρδαλιάς παρουσίασε την ελληνική πρόταση για την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση νέου προγράμματος με την ονομασία «ΦΙLIA», μέσω της διαδικασίας ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, παρέχοντας τη δυνατότητα διεύρυνσης των ακαδημαϊκών οριζόντων και ανάπτυξης ειδικών ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στους μελλοντικούς ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Η ελληνική πρόταση, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Αμερικανικής Ακαδημίας με έντονο ενδιαφέρον και θαυμασμό.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόξενος στη Νέα Υόρκη Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Έλληνας ακόλουθος Άμυνας στις ΗΠΑ συνταγματάρχης Παναγιώτης Βλαχόπουλος.