Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Φορολογικές παραβάσεις και παραβάσεις σχετικά με την εργατική νομοθεσία αποκάλυψαν αστυνομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap), που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα, στη Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι, όπως έγινε γνωστό, διενεργήθηκαν στο πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησης οχημάτων της προτεραιότητας EMPACT για το οργανωμένο έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας, με την κωδική ονομασία «MOBILE 5».

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψαν τα ακόλουθα ευρήματα:

-Μία εταιρία απασχολούσε εργαζόμενο, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία για την αγορά παλαιών μετάλλων

-Δεύτερη εταιρία απασχολούσε τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού

-Τρίτη επιχείρηση δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία για αγορά παλαιών μετάλλων (scrap), βάρους 1.080 κιλών και αξίας 21.600 ευρώ

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, κατά την ίδια ανακοίνωση, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ και ΣΕΠΕ) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Στους ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί των Υποδιευθύνσεων Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.