Μ.Κριθαρίδης: Οι “σύμμαχοί” μας κάνουν τα στραβά μάτια στα ελληνοτουρκικά

ΑΠΕ

«Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, επιμένοντας πως οι “σύμμαχοι” μας, που κάνουν τα στραβά μάτια στα ελληνοτουρκικά, είναι η ασπίδα μας για την διασφάλιση της κυριαρχίας της χώρας και του διεθνούς δικαίου», σχολιάζει σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν θα σταθούμε στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από αυτούς τους “συμμάχους” μας, που ανέχονται την επί χρόνια παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέλος του ΝΑΤΟ στην κατεχόμενη Κύπρο. Θα σταθούμε όμως στον τρόπο που σε τέτοιες οριακές συγκυρίες διασφαλίζεται πραγματικά η ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και η εθνική κυριαρχία», υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως «το καθεστώς Ερντογάν εντείνει τις προσπάθειές του για να εξαναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση σε διμερείς συνομιλίες, τις οποίες εκείνο κατόπιν θα τορπιλίσει βάζοντας τα πάντα στο τραπέζι, ώστε να αναγκάσει την Αθήνα να αποσυρθεί και, έτσι, να μας καταγγείλει για αδιαλλαξία».

«Αντίθετα, μια ελληνική πρόσκληση που θα απευθυνθεί σε όλες τις μεσογειακές χώρες με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την από κοινού καταγραφή των διαφορών μας ως προς την χάραξη θαλάσσιων ζωνών, θα αναγκάσει τον Ερντογάν είτε να προσέλθει σε μια τέτοια διεθνή περιφερειακή διάσκεψη όπου δεν μπορεί να βάλει ό,τι ζήτημα θέλει, είτε να μην προσέλθει αποκαλύπτοντας έτσι την δική του αδιαλλαξία. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η χώρα μας θα έχει βγει κερδισμένη και οι εντάσεις θα μειωθούν», αναφέρει ο Μ. Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Το ΜέΡΑ25, λοιπόν, επιμένει πως μόνο μια Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της Αθήνας μπορεί πραγματικά να δώσει λύση».