today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Aναβαθμισμένος εξοπλισμός στην Πνευμονολογική Κλινική του “Παπαγεωργίου”

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με αναβαθμισμένο εξοπλισμό λειτουργεί πλέον η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η οποία, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, ανακατασκευάστηκε και εκσυγχρονίστηκε με χρηματοδότηση που προήλθε από δωρεά ιδιώτη, μέσω του υπουργείου Υγείας.

Η ανανεωμένη Πνευμονολογική Κλινική περιλαμβάνει τμήμα νοσηλείας δυναμικότητας 34 κλινών, στο οποίο πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση δαπέδων, αποκατάσταση αντιμικροβιακών χρωματισμών και τοποθετήθηκαν αντιμικροβιακά στόρια. Επιπλέον, διαθέτει νέες υπερκλίνιες κονσόλες παροχών τύπου Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, ενισχυμένα δίκτυα ιατρικών αερίων, με βάση την εμπειρία της Covid-19, καθώς και αυτοματοποιημένες διατάξεις ελεγχόμενης πίεσης σε όλους τους θαλάμους.

Συμπληρωματικά με την αξιοποίηση της δωρεάς, με χρηματοδότηση από πόρους του Νοσοκομείου εγκαταστάθηκαν σύστημα κλήσης νοσηλευτών και δίκτυο μετάδοσης φωνής και δεδομένων, ενώ έγινε προσθήκη κυκλωμάτων ασφαλείας. Στην Κλινική νοσηλεύονται ασθενείς με πνευμονοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα, σύνδρομο post-covid κ.ά.

Το έργο ολοκληρώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ χτες τελέστηκε ο αγιασμός για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Κλινικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ