today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

IFFHS: Τα ρεκόρ της Μπάγερν, οι Ισπανοί και η Άϊντραχτ

Από τη Μπάγερν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, και από τον Αντουάν Γκριεζμάν στον Εντιν Τζέκο, τον Αντόνιο Νούσα και τον Στέαν Μπάγιετιτς, αυτά είναι σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την αγωνιστική στους τέσσερις πρώτους ομίλους (1-4) του Champions League:

* Η Μπάγερν (νίκησε 2-0 τη Μπαρτσελόνα) ισοφάρισε τo μεγαλύτερo σερί διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα στη φάση των ομίλων του Champions League (30), που σημειώθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ 2012 και 2017.
Η Μπάγερν δεν έχει χάσει αγώνα της φάσης των ομίλων UCL από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 (0-3 εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν).

* Η Μπάγερν έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε την Μπαρτσελόνα 5 συνεχόμενες φορές σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Επίσης, και τα τελευταία 12 γκολ στα παιχνίδια μεταξύ αυτών των δύο συλλόγων ήταν της Μπάγερν (και 18 από τα τελευταία 20).

* Σε συνδυασμό με τον αγώνα Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0), δύο ισπανικές ομάδες ηττήθηκαν επί γερμανικού εδάφους την ίδια μέρα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League.

* Ο Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό: αυτό συνέβη σε 6 από τα 7 παιχνίδια του συλλόγου της τρέχουσας σεζόν (σε UCL και La Liga). Στην 7η αγωνιστική μπήκε στο 61ο λεπτό.

* Ο Έντιν Τζέκο που σκόραρε για την Ίντερ εναντίον της Βικτόρια Πλζεν (2-0) έγινε ο 4ος παίκτης που σκόραρε σε αγώνες Champions League απέναντι στην ίδια αντίπαλο με 3 διαφορετικές ομάδες.
Οι άλλοι τρεις είναι οι Ρούουντ Φαν Νιστελρόι (απέναντι στην Μπάγερν), Χανς Γιοργκ Μπουτ
(με Γιουβέντους) και Κριστιάνο Ρονάλντο (με Λιόν).

* Ο Αντόνιο Νούσα σκόραρε για την Κλαμπ Μπριζ εναντίον Πόρτο (4-0) σε ηλικία 17 ετών 149 ημερών, είναι ο 2ος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Μόνο ο Ανσού Φάτι ήταν νεότερος (17 ετών 40 ημερών) όταν σκόραρε στις 10 Δεκεμβρίου 2019 με τη Μπαρτσελόνα εναντίον της Ίντερ (2-1).

* Ο Στέφαν Μπάκετιτς έγινε στον αγώνα εναντίον του Άγιαξ (2-1) ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της Λίβερπουλ στο UCL (17 χρονών και 326 ημερών). Ο προηγούμενος νεότερος ήταν ο Μπίλι Κουμέτιο (18 ετών 25 ημερών) το 2020.

* Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης χρειάστηκε 62 χρόνια και 118 ημέρες για να σκοράρει ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών /Champions League (με Μαρσείγ 1-0). Το προηγούμενο γκολ τους στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση σημείωσε ο Έρβιν Στάιν στον τελικό του 1960 εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ