today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η “απογείωση” του Ελ. Βενιζέλος, το κόλπο γκρόσο του Θ.Κυριακού και το σπίτι που βγαίνει στο σφυρί…

Δύο νέα καταστήματα Holland & Barrett σχεδιάζει η Fourlis. Στόχος είναι έως το τέλος της χρονιάς να ανοίξουν, ενώ η συνεισφορά της εν λόγω δραστηριότητας έως το 2025 θα φτάσει τα 50 εκατ. Ευρώ. Ποσό όχι ευκαταφρόνητο. Στόχος του ομίλου είναι για φέτος να φτάσει τα 500 εκατ. Ευρώ τζίρο, με τα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας να κυμαίνονται μεταξύ 2,5% – 3%, ενώ σε ό,τι αφορά το 2025 ο τζίρος πρόκειται να φτάσει τα 750 εκατ. Ευρώ. Από αυτά τα 450 εκατ. Ευρώ αφορούν στην ΙΚΕΑ, τα 250 εκατ. Ευρώ στην Intersport, ενώ η Trade Estates δεν έχει συμπεριληφθεί στην εξίσωση. Η εταιρεία real estate του ομίλου βλέπει προς το Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του προσεχούς διαστήματος.

H απόφαση ελήφθη. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών πρόκειται να μπει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Ειδικότερα το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ αναμένεται τελικός να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Την υπόθεση την τρέχει το ίδιο το Μαξίμου και ειδικότερα ο Αλέξης Πατέλης και όπως φαίνεται η ιδέα να υπάρξει νέος διαγωνισμός δεν …τσούλησε. Υπενθυμίζεται πως το ενδιαφέρον είχε παγώσει από τους επενδυτές στο διαγωνισμό, ο οποίος ανεστάλη επ’ αόριστον.

Έξι μήνες. Τόσο διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις του Κυριακού για την εξαγορά των Village Cinemas. Ο όμιλος Αντέννα ήρθε σε συμφωνία με την Eurobank για την απόκτηση του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου δικτύου multiplex κινηματογραφικών αιθουσών στην Ελλάδα. Στόχος του Αντέννα είναι να παράξει περιεχόμενο και νέες παραγωγές, ενώ ταυτόχρονα πληροφορίες της στήλης σημειώνουν πως θα ενισχυθούν σημαντικά οι ψυχαγωγικές εκπομπές.

Ο τουρισμός έφερε σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών της Autohellas. Ειδικότερα, στα 206,6 εκ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, έναντι 180 εκ.ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 14,8%. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 31,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 71,6%. και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) διαμορφώθηκαν στα 21,4 εκ. ευρώ έναντι 12,4εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, πως η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα οδηγεί σε αύξηση των οικονομικών μεγεθών, καθώς οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στους τουριστικούς προορισμούς πολλαπλασιάζονται.

Στο σφυρί βγαίνει το πολυτελές σπίτι στο Ελληνικό, της Ειρήνης Αθανασιάδη, μέλος της γνωστής ιστορικής οικογένειας που εξέδιδε τη Βραδυνή και τη Ναυτεμπορική. Πρόκειται για οικόπεδο 2,6 στρεμμάτων εντός του σχεδίου πόλεως του Ελληνικού, όπου έχει ανεγερθεί αυτοτελές κτήριο κατοικίας αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο. Πρώτη προσφορά για το ακίνητο; Σχεδόν 1,8 εκατ. Ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ