today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, κατά την οποία έγιναν συλλήψεις για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, και κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης όπου συμμετείχαν μεικτές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων, συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι και σχηματίστηκε επίσης δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών Έλληνων, για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους και ποιμνιοστάσια, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά, 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα, 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, 1 πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 1 ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, στη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, ανευρέθηκαν τέσσερις φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά εκατό δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως τρία μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται. Η προανάκριση διενεργείται από τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ