today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ουκρανία: Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο του Ρώσου στρατιωτικού διοικητή στην υπό κατοχή ουκρανική πόλη Μπερντιάνσκ

Ο διορισθείς από την Ρωσία στρατιωτικός διοικητής της πόλης Μπερνιάνσκ στην περιοχή της Ζαπορίζια της Ουκρανίας, Αρτιόμ Μπάρντιν, διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ανατινάχθηκε, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής διοίκησης της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ria Novosti, η έκρηξη του αυτοκινήτου σημειώθηκε έξω από το κτίριο διοίκησης της πόλης. Εν συνεχεία ακούστηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Αναφέρεται ότι από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές άλλα τρία αυτοκίνητα.

Το ρωσικό κανάλι Zvezda, που ελέγχεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε βίντεο το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δείχνει το αυτοκίνητο που εξερράγη.

Το Μπερντιάνσκ κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές της ρωσικής εισβολής. Στρατιωτικός διοικητής είχε διορισθεί ο συνταγματάρχης Αρτιόμ Μπάντιν. Όπως επισημαίνουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι τίποτα γνωστό για την στρατιωτική του καριέρα, αλλά αναφέρουν ότι ενδέχεται να είναι αξιωματικός της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς και να διατέλεσε πρώτος αναπληρωτής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή Ριαζάν.

Στα τέλη Αυγούστου ο διορισθείς από τις φιλορωσικές αρχές υποδιοικητής της τροχαίας του Μπερντιάσνκ Αλεξέι Καλέσνικοφ πέθανε από τα τραύματα του μετά από έκρηξη βόμβας.

Επίσης στις 24 Αυγούστου σκοτώθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του ο φιλορώσος «επικεφαλής» της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης στον οικισμό Μιχαήλοφκα στην περιοχή της Ζαπορίζια Ιβάν Σουσκό.

Στα μέσα Αυγούστου μέλος του αντάρτικου κινήματος στην Ζαπορίζια είχε μιλήσει για την δράση του κινήματος στα κατεχόμενα εδάφη στην εφημερίδα The New York Times. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του αντάρτικου κινήματος είναι «να δείξουμε στα (στρατεύματα κατοχής και στις ρωσικές αρχές) ότι δεν είναι σπίτι τους, δεν πρέπει να βολεύονται (σε κατεχόμενα εδάφη) και δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ