today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Θοδωρής Χιώνης- ΠΓ του ΚΚΕ: Καραμπινάτο σκάνδαλο και πραγματικός βούρκος οι υποκλοπές

«Καραμπινάτο σκάνδαλο και πραγματικό βούρκο», χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τ/σ Kontra το βράδυ της Τετάρτης.

Υπογράμμισε ότι η υπόθεση «έχει ως πυρήνα το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από οδηγίες της ΕΕ, την εθνική νομοθεσία, αλλά και διακρατικές συμφωνίες οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα και ελευθερίες του λαού».

Ο Θ. Χιώνης τόνισε ότι «το ΚΚΕ διαχρονικά έχει καταγγείλει και έχει καταψηφίσει τα νομοσχέδια και τις οδηγίες, την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα έχουν βάλει και το χεράκι τους και τη ψήφο τους και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να διαμορφωθεί αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο μέσα στο οποίο ο καθένας και η καθεμιά είναι εν δυνάμει υπό παρακολούθηση».

«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν το θεσμικό πλαίσιο που κρατάει στο σκοτάδι διάφορα κέντρα, μηχανισμούς, υπηρεσίες επίσημες και ανεπίσημες εγχώριες και ξένες», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει κανείς να νομιμοποιήσει την ιδέα ότι μπορεί ναι είναι στόχος παρακολούθησης, άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, αλλά και υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ