today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Bloomberg: Η Κίνα θα ανακοινώσει κυρώσεις στην Ν.Πελόζι μετά το ταξίδι της στην Ταϊβάν

Η Κίνα δήλωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αφού αψήφησε το Πεκίνο και έγινε η υψηλότερη Αμερικανίδα αξιουματόχους που επισκέφτηκε την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τα μέτρα για την Πελόζι και τα μέλη της οικογένειάς με ανακοίνωσή του αργά την Παρασκευή.

Η κα Πελόζι είναι η υψηλότερη αξιωματούχος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει κυρώσεις από την Κίνα. Πέρυσι, το Πεκίνο επέβαλε κυρώσεις στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τη στιγμή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ορκιζόταν. Ο Πομπέο είχε ζήτησει να αναγνωριστεί η Ταϊβάν ως «ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος».

Η Κίνα δηλώσει πως η θέση της Πελόζι ως δεύτερη στην προεδρική γραμμή διαδοχής έκανε το ταξίδι της εξαιρετικά ευαίσθητο.

Η Ουάσιγκτον απέφυγε την επιβολή κυρώσεων στον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Λι Ζανσού, για τον κεντρικό ρόλο του στην επιβολή του νόμου εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο του 2020, παρά την επέκταση των κυρώσεων σε άλλους Κινέζους αξιωματούχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ