today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κορωνοϊός-Νέα Ζηλανδία: Οι νοσηλείες αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο

Υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού μειώνεται στη Νέα Ζηλανδία, μολονότι οι νοσηλείες αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε 6.910 νέα κρούσματα COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, πολύ λιγότερα από τα μέσα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλειών με COVID-19 αυξήθηκε σε 836, που είναι ο υψηλότερος από τις 29 Μαρτίου που νοσηλεύονταν 842 ασθενείς με COVID-19.

Η Άρντερν επισήμανε σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι αρχές κατέγραψαν μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι το οποίο δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων.

“Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει, θα μας πάρει περίπου δύο εβδομάδες για να δούμε αυτήν την πραγματική αλλαγή στις νοσηλείες μας”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούνται οι αριθμοί των νοσηλειών τις ερχόμενες ημέρες.

Η Νέα Ζηλανδία έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2020 καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού εξαπλωνόταν στον κόσμο και επέβαλλε λοκντάουν και αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να διατηρήσει χαμηλό το επίπεδο των λοιμώξεων. Τον Φεβρουάριο άρχισε να ξανανοίγει τα σύνορά της και θα άρει και τους τελευταίους περιορισμούς στα τέλη αυτού του μήνα.

Ο απολογισμός των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα αυτή των 5,1 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 2.006.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ