Αθ. Χορταριάς: Ζητά το σεβασμό των αποφάσεων της δικαιοσύνης για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

ΑΠΕ

Την απογοήτευσή του αλλά και την εύλογη ανησυχία του για την “πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης” από θεσμικούς παράγοντες για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, εκφράζει με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο καταδικασθείς μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς. Ο κ. Χορταριάς στην ανακοίνωσή του την οποία δημοσιοποίησαν οι δικηγόροι του Ορφέας Φίλος και Ιωάννης Γλύκας, ζητά τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων, δηλώνοντας έτοιμος να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της και τα δικαιώματά του, ακόμα και ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων, αν αυτό απαιτηθεί.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Χορταριά:

Στις 4 Ιουλίου του 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα κατόπιν θετικής εισαγγελικής πρότασης από το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η αίτησή μου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου.

Αμέσως, πήραν θέση μέλη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με χαρακτήρισε ως «αμετανόητο δολοφόνο», μη σεβόμενος τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτησή του αυτή επισφραγίσθηκε με την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας στις 13/07/2022 το επίδικο περιστατικό ως «πρωτοφανή περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας», παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του κανείς δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικό έγκλημα κατά τους όρους του 82 Α του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια δε τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους αντιδίκους μου στο Μέγαρο Μαξίμου ως εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, μνημονεύοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση και καταλήγοντας ότι ο «ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας», παραβλέποντας ομοίως ότι δεν είχε η αποδιδόμενη πράξη ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την Ελληνική Δικαιοσύνη και εκπέμποντας συνακόλουθα λάθος μήνυμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να αναθεωρηθούν.

Οι πολιτικές αυτές παρεμβάσεις εντός μόλις δύο ημερών, συνιστούν μία πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση με αντίστοιχη θετική εισαγγελική πρόταση, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τον Νόμο.

Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ακόμη και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων, στο πλαίσιο των αρχών της Δίκαιης Δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο Αθωότητας, ώστε στην υπόθεσή αυτή να καταδειχθεί η αθωότητά μου, απέναντι στην πολιτικοποίηση μίας ποινικής υπόθεσης και την άσκηση αντιδεοντολογικών πιέσεων στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΟΡΦΕΑΣ ΦΙΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ