today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

ΥΠΕΞ: Διάβημα και στην Ουκρανία για το φορτίο του Antonov

Μετά το διάβημα της Ελλάδας προς την Σερβία, η Αθήνα προχωρά σε νέο διάβημα προς την Ουκρανία, σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα, το οποίο έγινε με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Το διάβημα αφορούσε την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους.

Νωρίτερα, η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα προς το Βελιγράδι, ζητώντας εξηγήσεις από την σερβική πλευρά για το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov.

Ολονύχτιες έρευνες στο σημείο της συντριβής του Antonov

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας γύρω από το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος και οι προσπάθειες εντάθηκαν για την απομάκρυνση των βλημάτων από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε με τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πρωτόγνωρη και σοκαριστική κατάσταση χαρακτήρισε την πτώση ενός αεροπλάνου και μάλιστα με πυρομαχικά, ο γγ του Δήμου Παγγαίου κ. Καλλινικίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ