today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Συνετρίβη ελικόπτερο Μi 8 που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο

Διασώθηκαν δύο από τα 4 μέλη του πληρώματος

Πυροσβεστικό ελικόπτερο κατέπεσε πριν από λίγο στη Σάμο, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πυροσβεστική το ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου) με τετραμελές πλήρωμα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο είναι τα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν από το λιμενικό ύστερα από την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8 στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Σάμου.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του πληρώματος.

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ