today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: Το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Ελλάδα

Το 2022, πιστέψτε με, θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Ελλάδα. Ο πόλεμος θα φρενάρει επενδύσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα, όμως, δεν μας έχει επηρεάσει καθόλου σε αυτόν τον τομέα.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο 5th Invest GR Forum 2022.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επικαλούμενος σχετικό παράδειγμα: «Τεράστιος Όμιλος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήρθε στο γραφείο μου πριν από 1,5 χρόνο, ξεκινώντας μια τεράστια επένδυση στην Εύβοια για αιολικά πάρκα. Θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένοι εάν μπορούσαν να λάβουν τις αδειοδοτήσεις σε 1,5 χρόνο – αυτή ήταν η εκτίμησή τους. Μας είπαν ότι ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι περίπου 3 χρόνια, ενώ σε κάποιες χώρες φθάνει ακόμη και τα 7 χρόνια. Τελικά, έλαβαν την αδειοδότηση σε 5 μήνες».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι και στους τομείς που πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα βελτίωσης.

«Οι επενδυτές, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης, ζητούν και πολιτική σταθερότητα. Εάν η Ελλάδα εισέλθει μετά τις εκλογές σε πολιτική περιπέτεια, θα βλάψει το επενδυτικό περιβάλλον. Τους επενδυτές δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα, ούτε το πως τα βρίσκουμε ή το πως δεν τα βρίσκουμε. Τους ενδιαφέρει να ξέρουν ότι θα βρουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε. Αν δεν βρίσκουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε, δεν πηγαίνουν σε μια χώρα. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής μας θητείας. Είναι δεδομένο αυτό, έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ