today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: Το έργο του Ελληνικού δεν θα είναι περίκλειστος χώρος προνομιούχων, αλλά ανοικτός χώρος για όλους

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, μεταφέροντας το μήνυμα του για την στήριξή του στον φορέα.

Το Ελληνικό είναι πολυσύνθετο έργο όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως είπε ο υπουργός και τόνισε ότι το έργο του Ελληνικού δεν θα είναι ένας περίκλειστος χώρος προνομιούχων, αλλά ένας ανοικτός χώρος για όλους.

Ο κ. Γεωργιάδης σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι ο Φορέας Διαχείρισης Ελληνικού «αποτελεί μία σπάνια πρωτοτυπία με την κοινή συμμετοχή Κυβερνήσεως / Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και Ιδιωτών» ενώ προσθέτει: «Και επειδή πάντα μας αρέσει περισσότερο η γκρίνια παρά το μπράβο, φανταστείτε πώς θα είναι το Ελληνικό σε τρία χρόνια, αντί για το αχούρι που ήταν εδώ και 20! Μετά σκεφθείτε πόσο λυσσαλέα προσπάθησαν διάφοροι όλα αυτά τα χρόνια, να παραμείνει αχούρι και τα επόμενα 20! Πάμε μπροστά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μια ιστορική ημέρα τα Εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Ελληνικού.

Με μια συμβολική και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Αντωνίου, του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την στήριξη του στον Φορέα, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Εκπροσώπου του Προέδρου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Στέφανου Ξεκαλάκη, του Βουλευτή ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη, του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, Εκπροσώπων Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Ο Φορέας, μετά την έγκριση των οικονομικών του στοιχείων και της λειτουργίας του – έχοντας πλέον και τις πρώτες του εγκεκριμένες δαπάνες από το υπουργείο Εσωτερικών -είναι έτοιμος να ξεκινήσει το σκοπό του επίσημα που δεν είναι άλλος από τη διαχείριση Κοινοχρήστων Χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Από το Σεπτέμβριο μια σειρά από πρωτοβουλίες θα δρομολογηθούν και στόχος μας είναι η ομαλή συνύπαρξη με τους επενδυτές αλλά και η διαχείριση όλων όσων θα γίνουν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει ο νόμος και ο σκοπός λειτουργίας του Φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την υπονόμευση που δέχτηκε ο Φορέας, τις καθυστερήσεις από πολέμιους του, εντούτοις συνεχίζει με το θεσμικό και νομικό του πλαίσιο με την πλήρη στήριξη της πολιτείας και των επενδυτών και το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσει τις πολιτικές του εντός του Μητροπολιτικού Χώρου.

Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως σημειώνουμε πως ο,τιδήποτε άλλο ανακοινώνεται – που είναι εκτός νόμου και διαδικασιών του Φορέα και του Μητροπολιτικού Πόλου Αγίου Κοσμά – αποτελεί γραφικές αναφορές και αναρτήσεις.

Καλή μας αρχή!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ