today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Καναδάς: Ξανά θετικός στην Covid-19 ο Τζ.Τριντό

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν ήταν στενή επαφή του πρωθυπουργού

O πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε εκ νέου θετικός στην Covid-19, χωρίς ωστόσο να έχει σοβαρά συμπτώματα, όπως τον περασμένο Ιανουάριο.

“Θα ακολουθήσω τις συστάσεις της δημόσιας υγείας και θα απομονωθώ. Είμαι καλά, και αυτό χάρη στα εμβόλιά μου”, εξήγησε σε μήνυμά του Twitter ο αρχηγός της καναδικής κυβέρνησης που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες, για τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής, μαζί με άλλους 20 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου προκειμένου να συζητήσουν θέματα που επηρεάζουν τις χώρες τους, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, ο Τριντό είχε ειδικότερα διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού, στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν στενή επαφή του Τριντό, που βρέθηκε θετικός μετά τη Σύνοδο κορυφής της Αμερικής στην Καλιφόρνια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο 50χρονος Καναδός πρωθυπουργός είναι θετικός στην Covid. Στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, στην αρχή της κρίσης με τους φορτηγατζήδες, χρειάστηκε να τεθεί για μέρες σε απομόνωση αφότου διαγνώστηκε με Covid.

Ο Τριντό έκανε τρεις δόσεις εμβολίου και κάλεσε ξανά τους Καναδούς να εμβολιαστούν στο ίδιο μήνυμά του στο Twitter. “Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη, κάντε τα εμβόλια ή τις αναμνηστικές δόσεις. Ας προστατεύσουμε το σύστημα υγείας μας και ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον”.

Παρότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη στον Καναδά, “οι δείκτες δραστηριότητας της νόσου συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια μείωσης της μετάδοσης στις περισσότερες περιοχές”, δήλωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πριν από λίγες ημέρες.

Σε εθνική κλίμακα, το ποσοστό θετικότητας στα εργαστηριακά τεστ από την 25η έως την 31η Μαΐου μειώθηκε περαιτέρω για να διαμορφωθεί στο 8,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ