today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

«Quick Tide»: Ένας καλειδοσκοπικός πεζόδρομος από Felipe Pantone

Είτε δημιουργεί κινητικά γλυπτά είτε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες, ο Felipe Pantone εξερευνά τον αχανή χώρο της θεωρίας χρωμάτων και το απύθμενο δυναμικό της. Στην πλέον πρόσφατη δημόσια καλλιτεχνική παρέμβασή του, με τίτλο «Quick Tide», ο Αργεντινο-ισπανός καλλιτέχνης τυλίγει τα άνω και κάτω μέρη ενός υπερυψωμένου πεζόδρομου στην Greenwich Peninsula του Λονδίνου με μια ζωηρή σύγκρουση φωτός και βαφών.

«Η ιδέα να δημιουργήσω ένα σύστημα μέσα στο οποίο να μπορώ να δημιουργώ ατέλειωτους συνδυασμούς χρωμάτων εντός του ορατού χρωματικού φάσματος απλά και μόνο περιστρέφοντας ή μεταθέτοντας ξανά και ξανά την ίδια εικόνα… τα αποτελέσματα είναι πάντα τυχαία, απρόσμενα, αλλά έχουν πάντα ενδιαφέρον για μένα» είπε, μιλώντας στο Colossal.

Στη «Quick Tide», οι γωνιώδεις επιφάνειες φέρουν κεκλιμένα ακτινωτά επίπεδα «για να καθιστούν προφανές το πού επικαλύπτονται τα διάφορα χρώματα και το πώς εμφανίζονται διαφορετικές αποχρώσεις» εξήγησε. Και επεσήμανε ότι οι συνδυασμοί αλλάζουν αναλόγως της ώρας μέσα στη μέρα και της θέσης του θεατή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ