Αντιπρόεδρος ουκρανικής κυβέρνησης: Ο Πούτιν δεν είναι υπερήρωας ούτε έχει ειδικές ικανότητες

Unsplash

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι υπερήρωας ούτε έχει ειδικές ικανότητες και εργαλεία που δεν έχει ο δημοκρατικός κόσμος, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή και την Ευρω-Ατλαντική Ενσωμάτωση Όλγκα Στεφανίσινα.

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η κ. Στεφανίσινα σημείωσε ότι «η Ρωσία, το Κρεμλίνο και ο Πούτιν ειδικότερα θα πάνε τόσο μακριά όσο τους επιτραπεί. Η Ουκρανία έχει δείξει εδώ και χρόνια και ακόμη περισσότερο μετά τις 24 Φεβρουαρίου ότι η κόκκινη γραμμή, όταν υπάρχει, μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί πολίτες, ο ουκρανικός στρατός και η Ουκρανία ως χώρα σταμάτησαν τη Ρωσία σε διάφορες κατευθύνσεις». Προσέθεσε επίσης ότι «η Ρωσία και ο Πούτιν ειδικότερα δεν είναι υπερήρωας, δεν έχει ειδικές ικανότητες ούτε εργαλεία τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο δημοκρατικό κόσμο. Θα πάει λοιπόν τόσο μακριά όσο του επιτραπεί».

«Είμαστε μόνο εμείς που μπορούμε να τον σταματήσουμε. Εμείς ως Ουκρανοί και εμείς μαζί ως Ευρωπαίοι», υπογράμμισε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ουκρανίας. Όσον αφορά στο τέλος του πολέμου, απάντησε ότι είναι περίπλοκη ερώτηση και κανείς δεν θα κάνει κάποια πρόβλεψη. Εστίασε ωστόσο στην συντονισμένη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.

«Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να σχεδιάσουμε συντονισμένα την παράδοση των όπλων και αυτό μας κάνει πιο ικανούς να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, πιο ικανούς να οργανώσουμε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και πιο ικανούς να επανακαταλάβουμε τα εδάφη μας», εξήγησε η Όλγκα Στεφανίσινα.