today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

 Ε.Αχτσιόγλου: Το υπ. Οικονομικών ανοίγει τον δρόμο για χρυσά μπόνους στα στελέχη των τραπεζών

Για επιβεβαίωση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι το υπουργείο Οικονομικών «ανοίγει τον δρόμο για χρυσά μπόνους στα στελέχη των τραπεζών από το 2023 με το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ», κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη δήλωση-απάντησή της ότι «μάλιστα ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο δρόμος για τα χρυσά μπόνους να ανοίξει όχι απλά από φέτος αλλά και αναδρομικά» και ότι «κάποιοι τραπεζίτες δεν δέχθηκαν να ξεκινήσουν την κούρσα των μπόνους αργότερα από άλλους γι’ αυτό η κυβέρνηση όρισε ως κοινή αφετηρία το 2023».

Η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «κάθε φορά που η ΝΔ επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεωκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας». Σχολιάζει ακόμη ότι «προφανώς, δε, το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατ. που χρωστά στις τράπεζες». «Χαιρετίζουμε τον αυτοσαρκασμό του υπουργείου που κάνει λόγο για “αυπνίες”», προσθέτει εν είδει υστερόγραφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ