today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Ανοιχτό, δημοκρατικό, με κοινωνικό και εθελοντικό περιεχόμενο – Γράφει ο Κ. Τσιαγκλιώτης

Σε λίγες ημέρες, η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας ξεκινά το 13ο Τακτικό Συνέδριο της ιστορίας της. Ένα Συνέδριο, όπου νέες και νέοι από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό, θα κληθούν σε μια δημοκρατική διαδικασία να συν-διαμορφώσουν, πέραν του νέου οργανογράμματος της οργάνωσης, ιδέες και σκέψεις για την Ελλάδα του 2030.
Αδιαμφισβήτητα, ο ρόλος των νεολαιών οφείλει να είναι δημιουργικός, αλλά ταυτόχρονα και συγκρουσιακός, προς όφελος των νέων αυτής της χώρας. Και αν κάτι έχει πετύχει η ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια είναι ακριβώς αυτό. Να αφουγκράζεται, να προτείνει και κυρίως να μην εφησυχάζει.

Του Κώστα Τσιαγκλιώτη

Τα 82.757 μέλη της ΟΝΝΕΔ, αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό.Η ΟΝΝΕΔ “αποκτά” κομμάτια της κοινωνίας, και συμπορεύεται με νέες και νέους που την εμπιστεύονται για να διεκδικήσουν μαζί της. Όλες όμως οι δημοκρατικές νεολαίες, οφείλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να οδηγούνται σε συλλογικές διαδικασίες και σε Συνέδρια.

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ λοιπόν, θα αποτελείται από 2.393 Συνέδρους, εκπρόσωποι όλοι τους από την βάση της οργάνωσης (300 εκ των οποίων από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ). Από τους 2.393 εκλεγμένους συνέδρους, το 50% συμμετέχουν πρώτη φορά σε τακτικό μας συνέδριο. Επίσης, σημειώνεται μεγάλη αύξηση συμμετοχής γυναικών, αλλά και ατόμων ηλικίας μέχρι 25 ετών.
Ταυτόχρονα, στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, θα έχουμε την χαρά να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, Σύλλογοι οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι την χρόνια προσφορά της ΟΝΝΕΔ στον εθελοντισμό, αποδέχτηκαν την πρόταση να βρίσκονται με περίπτερα μαζί μας, εκπέμποντας το μήνυμα ότι η κοινωνική προσφορά και ο εθελοντισμός δεν έχουν χρώματα και προτιμήσεις.
Έτσι λοιπόν, θα υποδεχτούμε την Φλόγα, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το Καταφύγιο Ζώων Βύρωνα, ενώ την Κυριακή (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) από τις 10:30 έως τις 11:00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από την Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ), ενόψει της θερινής περιόδου.
Επιπρόσθετα, θα υποδεχτούμε εκπρόσωπους από ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας όπως τον Michael Dust, Πρόεδρο της IYDU (Παγκόσμια Ένωση Κεντροδεξιών Νεολαιών) και την Lidia Pereira, Πρόεδρο του YEPP. Μεταξύ άλλων επίσης, τον Πρόεδρο του ΝΕΔΗΣΥ της Κύπρου Γιώργο Χατζηγεωργίου, αλλά και την Ουκρανή Γενική Γραμματέας της MD Iryna Shatohina.
Είναι σημαντικό επίσης να ειπωθεί, ότι σε σχέση με το προηγούμενό μας συνέδριο, έχουμε μειώσει κατά 60% την γραφική ύλη – δείχνοντας με αυτό τον τρόπο για ακόμη μία φορά τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον, κάτι που σημαίνει ότι Σύνεδροι και Παρατηρητές θα μπορούν να βλέπουν το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τον απολογισμό της προηγούμενης 3ετίας κ.α σε κώδικα QR.
Η ΟΝΝΕΔ για ακόμη μία φορά δίνει το μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται την Ελλάδα του 2030. Μια Ελλάδα με τις νέες και τους νέους στο επίκεντρο, να πρωτοπορούν και να καινοτομούν. Στις 3-5 Ιουνίου, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, με την παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΟΝΝΕΔ θα αποδείξει ότι στην Ελλάδα του 2030, στην Ελλάδα του μέλλοντος, οφείλουμε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω.

*Ο Κώστας Τσιαγκλιώτης είναι Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ