today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία – Γράφει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς το 14ο Συνέδριο της 47χρονης ιστορίας της.

Ένα Συνέδριο, βήμα Δημοκρατίας και γόνιμου διαλόγου, που πραγματοποιείται σε μία σημαντική πολιτική συγκυρία. Στη μεγάλη ανάγκη αλλά και τη θέληση της χώρας μας  να φύγει μπροστά. Να αφοσιωθεί στο αύριο και στις μελλοντικές γενιές.

Του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη *

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα τελευταία 3 χρόνια πέτυχε πολλά. Διαχειρίστηκε με επιτυχία  πολλές κρίσεις. Την κρίση του μεταναστευτικού στον Έβρο το Φεβρουάριο του 2020. Που προστατεύσαμε τα σύνορα μας, τα σύνορα της Ευρώπης από την προσπάθεια Ερντογάν εργαλειοποίησης των μεταναστών. Θυμίζω, τη συμβολική επίσκεψη στον Έβρο εκείνες τις ημέρες με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού των προέδρων των τριών Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Την κρίση της πανδημίας δύο χρόνια τώρα. Στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία με ένα τεράστιο πακέτο ενίσχυσης που ξεπέρασε τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και σήμερα αντιμετωπίζουμε μία από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία. Τη ρωσική εισβολή κατά της Ουκρανίας, μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας. Με την πρόφαση ενός ανιστόρητου «ιστορικού αναθεωρητισμού». Που καταδικάστηκε από όλους. Και οφείλουμε πάντα να καταδικάζουμε τους αναθεωρητισμούς όπως και αν εμφανίζονται. «Νεοτσαρισμός» ή «μεγαλοιδεατικός νεοοθωμανισμός».

Η ρωσική εισβολή προκάλεσε και προκαλεί πολλαπλές κρίσεις. Ανθρωπιστική, ενεργειακή και οικονομική. Θέλουμε η Ουκρανία να παραμείνει μία ελεύθερη, κυρίαρχη δημοκρατική χώρα. Προστατεύοντας την Ουκρανία προστατεύουμε τον εαυτό μας. Τις Αρχές και τις Αξίες μας, το έργο ασφάλειας, ειρήνης και δημοκρατίας που έχουμε οικοδομήσει στην Ευρώπη τα τελευταία 75 χρόνια.

Παρόλα αυτά που αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί, η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Σε σημαντικά νομοθετήματα. Μείωσε και θα συνεχίσει να μειώνει σημαντικά τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση και σε φυσικά πρόσωπα και σε εταιρείες. Και σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον ενεργειακής κρίσης συνεπεία της ρωσικής εισβολής στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται.

Επέκτεινε την κυριαρχία της χώρας μας με τις σημαντικές συμφωνίες για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που συμφώνησε με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Αλλά και τη συμφωνία με την Αλβανία για οριοθέτηση ΑΟΖ με από κοινού προσφυγή στη Χάγη, εφόσον δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο Θάλασσας. Κάτι που ασφαλώς «ενοχλεί» πολύ την Τουρκία που οι επιθετικές της πράξεις και οι μονομερείς ενέργειές της στέκονται απέναντι από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναβάθμισε το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας με τις σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψε με τη Γαλλία, ιδίως γιατί πρώτη φορά προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που τρίτος επιτεθεί σε ένα από τα δύο κράτη, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με το Ισραήλ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θωράκισε και ενίσχυσε τη δύναμη αποτροπής των Ενόπλων μας Δυνάμεων με την προμήθεια των αεροσκαφών Rafale και των φρεγατών Belhara.

Τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τρία χρόνια αξιόπιστης και σοβαρής διακυβέρνησης. Απέναντι, στο λαϊκισμό, τις ουτοπίες και τις ψευδαισθήσεις που όλοι βιώσαμε και τον βαρύ λογαριασμό πλήρωσε όλη η ελληνική κοινωνία την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτή τη μεγάλη Παράταξη. Που πάντα βάζει την Πατρίδα πάνω από το κόμμα. Μία Παράταξη με Αρχές και Αξίες που δεν πρόδωσε ποτέ. Την Παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας και την οδήγησε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Την Παράταξη που πραγματικά πρεσβεύει την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Που στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη. Που δεν αφήνει κανένα πίσω.

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την αφετηρία για νέους αγώνες. Για την Ανάπτυξη της οικονομίας μας για όλους. Για την ευημερία των πολιτών. Για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας μας. Για την Πατρίδα μας και τους πολίτες.

* Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ