today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών από τον ΟΑΣΘ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Τη δυνατότητα να μετακινούνται δωρεάν στη Θεσσαλονίκη με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα έχουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου και αναζήτησαν καταφύγιο στην πόλη μας. Η κάρτα θα έχει τρίμηνη διάρκεια και θα την αποκτούν με την επίδειξη του διαβατηρίου τους, εκεί όπου αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία και η ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

«Είναι ανθρώπινη υποχρέωση όλων να συνδράμουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από μία απίστευτη κατάσταση, αυτή του πολέμου και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα από την πρώτη στιγμή», σημείωσε ο κ. Σκόδρας και πρόσθεσε: «Ήδη έγιναν συνεννοήσεις σε επίπεδο υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μεταφορών, και με τους φορείς αστικού συγκοινωνιακού έργου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Για διάστημα 90 ημερών, με την επίδειξη του διαβατηρίου τους, όπου φαίνονται τα ατομικά τους στοιχεία και η ημερομηνία εισόδου στη χώρα, θα εκδίδεται κάρτα απεριορίστων διαδρομών, που θα χορηγείται δωρεάν για τρεις μήνες».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε ότι η ενημέρωση των Ουκρανών προσφύγων για τη δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα γίνεται μέσω του κέντρου υποδοχής που βρίσκεται στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo. Μάλιστα, εξετάζεται η δυνατότητα, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ να βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο της Έκθεσης για να εκδίδεται αυτόματα η κάρτα και να μη χρειάζεται να μετακινούνται οι πρόσφυγες στα γραφεία του Οργανισμού.

«Είναι μία ειδική περίπτωση, κάποιοι άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, τις περιουσίες τους και πρέπει να τους στηρίξουμε, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψουν σύντομα και πάλι στις πατρογονικές τους εστίες», επισήμανε ο κ. Σκόδρας.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη με τα αστικά λεωφορεία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε πως ο Οργανισμός «προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης, στη μετακίνηση με ασφάλεια και κατά το δυνατόν με ακρίβεια. Ωστόσο, η επιβατική κίνηση ακόμη δεν είναι υψηλή στα λεωφορεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ