today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Όλοι οι δείκτες μέχρι τώρα συνηγορούν για ένα δυναμικό καλοκαίρι για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία και την προσμονή που δημιουργούν «όλοι οι πρώιμοι δείκτες» για ένα «δυναμικό καλοκαίρι» σε ότι αφορά τον τουριστικό κλάδο, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο 5ο συνέδριο τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

«Η νέα κανονικότητα που ανοίγει μπροστά μας θα έχει προμετωπίδα ουσιαστικά τον τουρισμό» είπε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η στρατηγική που επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και εφάρμοσε η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας στη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησε προστιθέμενη αξία στη χώρα και αναβάθμισε το brand name Ελλάδα. Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα συνηγορούν ότι θα έχουμε ένα δυναμικό καλοκαίρι, με ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τουρισμό. Όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί, έως εξαιρετικά ενθαρρυντικοί, θα έλεγα».

Αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Eurobank για τη δυνατότητα φέτος 20,7 εκατ. ταξιδιωτικών αφίξεων με 15 δισ. έσοδα, στα θετικά μηνύματα από τις προκρατήσεις επισκεπτών από τα Βαλκάνια και στη Χαλκιδική και επίσης τις προσδοκίες από τον οδικό τουρισμό και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε να βελτιώσουμε πολύ σύντομα, να ξεκινήσει η δύσκολη προσπάθεια της διαμόρφωσης νέων σύγχρονων πυλών εισόδων της χώρας μας, που τόσο έχει ανάγκη». Υπογράμμισε, επίσης, στη «δυναμική αύξηση» της κρουαζιέρας, που ανακοίνωσε ο ΟΛΘ, την ένταξη της πόλης στο δίκτυο γαστρονομίας της UNESCO, που αναδεικνύει τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο και για την πόλη μας και για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και γενικότερα για την ελληνική οικονομία για τους επαγγελματίες και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα μπρος, δύναμη εξωστρέφειας για την πατρίδα μας, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στέρεο πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και δύναμη επανεκκίνησης της οικονομίας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ