Προβολή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Σουηδία από τον ΕΟΤ

Eurokinissi

Την τιμητική τους είχαν 8 και 9 Απρίλιου στην Σουηδία η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, που συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον των Σουηδών τουριστικών πρακτόρων για την ένταξη τους στα πακέτα των φετινών διακοπών. Οι δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμμετείχε ο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, ως μέγας χορηγός, σε Γκέτεμπουργκ και Στοκχόλμη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Θέμα τους: «Ταξίδι, Πολιτισμός, Γαστρονομία, Μουσική». Διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Medelhavets Produktion&Events στο Κάστρο του 17ου αιώνα SkansenKronan (https://skansenkronan.se/) του Γκέτεμποργκ την Παρασκευή 08/04/22 και στο Παλάτι Van Der Nootska Palatset (https://vandernootska.se/ ) στην Στοκχόλμη, το Σάββατο 09/04/22.

Στο πρώτο σκέλος των παρουσιάσεων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας Παύλος Μούρμας, παρουσίασε αναλυτικά τους προορισμούς, (πολιτιστικά μνημεία, μνημεία UNESCO, αρχαιολογικούς χώρους κλπ) ενώ προβλήθηκαν και τα βίντεο του ΕΟΤ για Citybreak «Greekend» για την Θεσσαλονίκη, καθώς και το «All you want is Greece». Σημαντική παράμετρος, που τονίσθηκε ιδιαίτερα από τον Παύλο Μούρμα, οι απ’ ευθείας πτήσεις από την Στοκχόλμη για την Θεσσαλονίκη με την Ryanair, που διευκολύνει την δημιουργία των dynamic packages, με ή χωρίς το κόστος της πτήσης.

Ακολούθησε παρουσίαση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης από τον Βλαδήμιρο Φουντή, Έλληνα chef, διακεκριμένο στην Σουηδία και στη συνέχεια έγινε παράθεση δείπνου στους καλεσμένους. Το μουσικό σκέλος αφορούσε τον Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και τα τραγούδια του, καθώς και τα αφιερωματικά τραγούδια του για την Θεσσαλονίκη και τα οποία παρουσιάσθηκαν από το μουσικό σχήμα που είχε προσκληθεί από την Ελλάδα υπό τον διευθυντή ορχήστρας Γιάννη Παπαζαχαριάκη και την τραγουδίστρια Βιολέτα Ίκαρη.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες (Trawell Goteborg, Detur Sweden, Don Orient Tours Sweden), οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριλάβουν την Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στα προγράμματα τους, καθώς και bloggers εξειδικευμένοι στα ταξίδια και στην γαστρονομία.