today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Εκδήλωση μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Ο αγώνας των αδελφών μας Ποντίων και Αρμενίων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, που διέπραξαν οι ορδές του μίσους, είναι αγώνας όλων. Η αναγνώριση άλλωστε είναι ζήτημα ανθρωπισμού, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης. Είναι οφειλόμενο μήνυμα της ανθρωπότητας ότι δεν θέλει να βιώσει ποτέ ξανά γενοκτονίες από κανέναν, σε βάρος κανενός», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 107ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ακόμη ότι το μήνυμα αυτό «γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο τις ώρες αυτές που ο ουκρανικός λαός υφίσταται απερίγραπτες φρικαλεότητες, μαζικές εκτελέσεις, εξαναγκασμό στην προσφυγιά».

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Διδασκόμαστε πολλά από τους αδελφούς μας Αρμένιους αναφορικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας του 1915. Αγωνιζόμαστε κι εμείς για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να βρουν δικαίωση όλοι οι νεκροί εκείνων των καταραμένων χρόνων της δεκαετίας του ‘10 και του ’20» και έκανε λόγο για παράλληλη πορεία Ελλήνων και Αρμενίων στη δημιουργία, αλλά και στον πόνο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι κ. Καλαφάτης και Ζέρβας κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, στο μνημείο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ