today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

ΥΠΑΑΤ: Δέσμη μέτρων για στήριξη των παραγωγών ενάντια στις επαναλαμβανόμενες κρίσεις

«Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ποιοτικά αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την «Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση».

Σύμφωνα με τα όσα είπε «πεποίθηση μας είναι ότι η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση. Στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της επένδυσης, ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αποτελεί το σημαντικότερο αρωγό της πολιτείας». Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΛΓΟ ενισχύουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των αγροτών και των κτηνοτρόφων «ώστε να παράγουν ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα με σεβασμό στον καταναλωτή και το περιβάλλον».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών «και τους στηρίζει με δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση και το μετριασμό των επιπτώσεων από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις των τελευταίων ετών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ