today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Α.Σκέρτσος: Το Ελλάδα 2.0 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει την καλύτερη εκδοχή της χώρας μας

Με αφορμή την πρώτη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας, ύψους 3,6 δισ., ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία που μεταφέρει σοβαρές πιέσεις σε κάθε εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, η Ελλάδα έλαβε σήμερα -μετά και την προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ το φθινόπωρο του 2021- την πρώτη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0.».

Ενώ όπως υπενθυμίζει, «η εκταμίευση αυτή εγκρίθηκε μετά την υλοποίηση 15 κρίσιμων οροσήμων εκ μέρους της χώρας μας, όπως ορίζει η συμφωνία που έχουμε συνάψει με την ΕΕ για την υλοποίηση του σχεδίου μας. Πριν από την Ελλάδα, μόλις δύο χώρες από τις 27 της ΕΕ έχουν λάβει την πρώτη τους πληρωμή. Συνεχίζουμε έτσι την καλή παράδοση της χώρας μας ως προς τη μέγιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τον αναγκαίο μετασχηματισμό κράτους και οικονομίας με 108 σημαντικές δημόσιες επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις. Ήδη, έργα αξίας 9,3 δισ. έχουν ενταχθεί στο Ελλάδα 2.0 και είτε έχουν ξεκινήσει είτε βρίσκονται στο στάδιο της προκήρυξής τους», τονίζει επίσης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό αποτύπωμα:

«Όλοι και όλες ωφελούμαστε από το Ελλάδα 2.0. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα νέοι και γυναίκες, που χρειάζονται νέες δεξιότητες για να βρουν καλύτερες δουλειές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν και πρέπει να ψηφιοποιηθούν, νέοι γονείς που χρειάζονται στήριξη με νταντάδες και βρεφονηπιακούς σταθμούς για να εργάζονται με λιγότερο άγχος ως προς τη φύλαξη των παιδιών τους, νέοι αγρότες που θέλουν να παράγουν καλύτερα και πιο ποιοτικά προϊόντα, μαθητές που επωφελούνται από τις δράσεις ψηφιοποίησης των σχολείων μας. Και πολλοί άλλοι ακόμη».

Και, εν κατακλείδι, «το Ελλάδα 2.0 είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που επιδιώκει να δημιουργήσει την καλύτερη εκδοχή της χώρας μας. Ειδικά σήμερα που βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με μεγάλες γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, το έχουμε ανάγκη για να θωρακιστούμε και να τις διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημειώνει κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ