today-is-a-good-day
17 C
Athens

Θεοδωρικάκος για υπόθεση της Πάτρας: Θα ελεγχθεί όποιος εμπλέκεται. Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους

Στην υπόθεση για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, η οποία έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη, στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και σε σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει προβεί το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι όλα θα έρθουν στο φως από την Ελληνική Αστυνομία. «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχα πει ότι δεν πρόκειται να υποκαταστήσω την αστυνομία. Η δουλειά του πολιτικού προϊσταμένου σε αυτό το Υπουργείο είναι να διασφαλίσει τις υποδομές και τις θεσμικές δυνατότητες της αστυνομίας προκειμένου να μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομία όλα αυτό το διάστημα έχει αποδείξει ότι κάνει άριστα τη δουλειά της με πολύ σημαντικά αποτελέσματα» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Ζήτησα από την πρώτη μέρα, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Πάτρα διότι εδώ πρόκειται για κάτι το οποίο ξεπερνά το ανθρώπινο μυαλό, ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο που δεν μπορεί να αντέξει το μυαλό ενός πατέρα ότι έχουν χαθεί τρία αγγελούδια. Στην περίπτωση του θανάτου του τρίτου παιδιού, οι αποδείξεις είναι πανίσχυρες στην υπόθεση».

Πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος

«Η ελληνική κοινωνία, έχει την ανάγκη της ασφάλειας, έχει την ανάγκη της βεβαιότητας ότι το σύστημα φροντίζει την ανθρώπινη ζωή, φροντίζει τους πολίτες, φροντίζει τα παιδιά μας. Εδώ πέρα έχουν χαθεί τρία παιδιά, έχουν χαθεί τρία αγγελούδια και έχει περάσει τόσος καιρός για να έρθουμε να ασχοληθούμε. Και ξαναλέω μην έχετε καμία αμφιβολία, θέλω να κοιτάξω τους πολίτες που μας παρακολουθούν ότι το κράτος, οι κρατικές αρχές, η ελληνική αστυνομία, οι εισαγγελείς, οι δικαστές, όσων ευθύνη είναι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο, θα μάθουμε τα πάντα, θα μάθουμε όλη την αλήθεια γιατί δεν μπορεί κανείς να δέχεται και να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι η κοινωνία που τους προσφέρουμε, ότι το μέλλον που προσφέρουμε και σε αυτή τη χώρα είναι τέτοιου είδους. Και πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος».

Να ενεργοποιηθούν τα κοινωνικά αντανακλαστικά

«Έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν το είχε καταλάβει, κανείς δεν είχε δει, κανείς δεν το είχε προσέξει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ως πολίτες και τον παράγοντα της κοινωνικής εγρήγορσης του πολίτη, να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, οφείλουμε να λειτουργούμε ως υπεύθυνοι άνθρωποι, με αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και όταν αντιλαμβανόμαστε προβλήματα να τα καταγγέλλουμε».

Ενδιαφέρον για την υπόθεση της Πάτρας από τον Πρωθυπουργό

«Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να έχει πλήρη εικόνα για την υπόθεση. Είναι γονιός, πατέρας και όπως όλοι δεν μπορεί να αντέξει τέτοιου είδους καταστάσεις. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τις κρατικές Αρχές και προς την Αστυνομία».

Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην απαλλαγή 1.500 αστυνομικών από την διανομή δικογράφων μέσω της ψηφιοποίησης της διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ