today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σ. Αραβία: Επιδρομές στην Υεμένη, σε αντίποινα της επίθεσης των Χούθι κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις κατά στόχων στην Υεμένη, μετά την προειδοποίηση προς τον άμαχο πληθυσμό να μείνει μακριά από τοποθεσίες ή εγκαταστάσεις πετρελαίου στην Χοντέιντα, μια πόλη-λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Στόχος μας είναι η προστασία των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών από εχθρικές επιθέσεις και η διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συμμαχίας που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Η προειδοποίηση προς τον άμαχο πληθυσμό της Υεμένης ήρθε αφότου η στρατιωτική συμμαχία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία είχαν εκτοξευθεί κατά του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Χοντέιντα.

Η στρατιωτική συμμαχία ανέφερε ότι δεν θα βάλει στο στόχαστρο περιοχές με άμαχο πληθυσμό και θα αποφύγει τις παράπλευρες καταστροφές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Χθες Παρασκευή, οι αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είχε προειδοποιήσει προ ημερών ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι που έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ