today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Φαν Χάαλ: Το μόνο που ενδιαφέρει τη FIFA στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι τα λεφτά

Την πλήρη αντίθεσή του με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, εξέφρασε ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λούις Φαν Χάαλ σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (21/3), κατηγορώντας τη FIFA ότι μετέφερε το τουρνουά στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής μόνο για τα… χρήματα κι εμπορικούς λόγους.

 

«Θα παίξουμε σε μια χώρα όπου η FIFA λέει ότι θα βοηθήσουμε όλοι μας στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι μαλ…», είπε με επιθετικό ύφος ο πολύπειρος Ολλανδός τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου, καθώς η ομάδα του προετοιμάζεται για φιλικά με τη Δανία και τη Γερμανία τις επόμενες οκτώ ημέρες. Και πρόσθεσε: «Το τουρνουά στο Κατάρ αφορά μόνο λεφτά κι εμπορικό ενδιαφέρον. Αυτό είναι που έχει σημασία για τη FIFA».

 

Ο 70χρονος Βαν Γκάαλ ανέφερε επίσης πως είναι μέλος μιας επιτροπής της ολλανδικής ομοσπονδίας (KNVB) που συνεδριάζει κάθε μήνα για να αξιολογήσει την κατάσταση στο Κατάρ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η KNVB ήταν από τις λίγες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που επέκριναν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ.

 

«Η KNVB δεν ήταν ποτέ υπέρ της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και φυσικά δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μετανάστες εργαζόμενοι εκεί», είχε τονίσει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία σε περσινό μήνυμά της, μετά από επίσκεψη στο αραβικό εμιράτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ