today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η LAMDA Malls, η διαφήμιση εν καιρώ πολέμου, το κτήριο του ΔΟΛ, και οι προσλήψεις Viva και BAT στην Ελλάδα

To 2023 αναμένεται να μπει στο Χρηματιστήριο η Lamda Malls, που διαχειρίζεται τα εμπορικά κέντρα. Τα έσοδα στο Ελληνικό υπολογίζονται, μόνο από το οικιστικό κομμάτι, στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά αναμένεται να ανέλθουν στα… 950 εκατ. ευρώ. Έως το καλοκαίρι αναμένεται να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό, με την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την υπογειοποίηση της Βουλιαγμένης να αναμένεται έως το καλοκαίρι και τα περισσότερα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025. Η έναρξη των κατασκευών τοποθετείται το πρώτο εξάμηνο του 2023, ίσως και νωρίτερα… Το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του μεγαλύτερου Mall, που βρίσκεται στην πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης, όπου προχωρά κανονικά η συμφωνία με τον όμιλο Fourlis. Η κλεισμένη συμφωνία αφορά εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. στον ευρύτερο χώρο του Vouliagmenis Mall.

Ανησυχία για τις άμεσες, αλλά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που προκαλεί η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία επικρατεί στον χώρο των media, ο οποίος είδε τη διαφήμιση να «παγώνει» από την ημέρα της επίθεσης από τη Ρωσία. Οι ραγδαίες εξελίξεις από το μέτωπο της Ουκρανίας που υποχρέωσαν τα κανάλια να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να αναβάλλουν ψυχαγωγικές εκπομπές και προγράμματα για να καλυφθούν οι ανάγκες της ενημέρωσης, οδήγησαν σε μαζική αποχώρηση των διαφημιζόμενων, με σχεδόν ολική ανάσχεση της διαφημιστικής τους δραστηριότητας για τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή. Το ίδιο συμβαίνει και με τη digital διαφήμιση η οποία έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, με τα Μέσα να πιέζονται ιδιαίτερα.

Εν τω μεταξύ, σε παύση των πωλήσεων των προϊόντων της στη Ρωσία προχωρά η Apple, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με την εταιρεία να δηλώνει ότι συμπαραστέκεται «σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα της βίας». Ο δημιουργός του iPhone δήλωσε ότι σταμάτησε τις εξαγωγές προϊόντων στα κανάλια πώλησης της χώρας, προτού αναστείλει και τις πωλήσεις. Παράλληλα, αφαιρεί της εφαρμογές RT News και Sputnik News από τα App Stores εκτός Ρωσίας και έχει απενεργοποιήσει το traffic και τα live-incident features στην Ουκρανία ως «προληπτικό μέτρο προστασίας». Από την πλευρά της, η Adidas ανακοίνωσε ότι αναστέλλει άμεσα τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η εταιρεία συντάσσεται με τις FIFA και UEFA, οι οποίες αποφάσισαν από κοινού να αποκλείσουν όλες τις ομάδες, εθνικές ή clubs, από κάθε τους διοργάνωση, ενώ αντίστοιχη έκκληση απευθύνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε όλες τις ομοσπονδίες διεθνώς για αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ, που αφορά στην ανάπλαση του ακινήτου σε υπερσύγχρονα πράσινα γραφεία. Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ, την αρχιτεκτονική δομή της οποίας έχουν αναλάβει η γερμανική ehret + Klein. Πάντως, το ακίνητο στη Χρήστου Λαδά έχει παλαιό εξοπλισμό και η δόμησή του τοποθετείται πολλά χρόνια πριν. Άρα, το έργο ανακατασκευής είναι πολύπλοκο.

Την παραίτηση του Γεωργίου Άννινου από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ανακοίνωσε η Intracom Holdings. Σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος και για το υπόλοιπο της θητείας αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξέλεξε ως νέο Μέλος Δ.Σ. τον Δημήτριο Σ. Θεοδωρίδη.  Ο Σωκράτης Π. Κόκκαλης παραμένει Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δημήτρης Χρ. Κλώνης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος.

Στις πέντε κορυφαίες θέσεις τοποθετείται ο Θάνος Θανόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Στατικής Αρχής. Σαν να πέρασε αρκετός χρόνος από τα greek statistics, ο Έλληνας πρόεδρος εξελέγη μέλος του Partnership Group, από τους επικεφαλής των στατιστικών υπηρεσιών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του είναι να παρακολουθεί τα μείζονα ζητήματα για τις στατιστικές αρχές στην Ευρώπη.

Σε 1.160 προσλήψεις προχωρά η Viva Wallet που εξαγοράστηκε από την JP Morgan. Στα άλλα σημαντικά deals, που έχουν ήδη γίνει, η Facebook φλερτάρει και με μία ακόμα εξαγορά, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί έως το καλοκαίρι. Εκτός πάντα απροόπτου.
Νέα συνεργασία ψήνεται στο παρασκήνιο μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Ισραήλ. Το έργο έχει παιχτεί και παλαιότερα, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει. Με την αλλαγή ηγεσίας στο Χρηματιστήριο, ίσως ήρθε η στιγμή να προχωρήσει…

Αντίστοιχα, στη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα προχωρά η British American Tobacco Hellas. Oι εν λόγω θέσεις θα δημιουργηθούν σε συνέχεια των 200 θέσεων, που  ήδη δημιουργήθηκαν και  προήλθαν από τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Εν μέσω κρίσης στην αγοράς ενέργειας, την τριετή ανανέωση της θητείας του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Μανούσου Μανουσάκη, αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Κατά τη Γενική Συνέλευση, οι Μέτοχοι επιβεβαίωσαν εκ νέου την πρόθεσή τους να εδραιώσουν τη συνεργασία τους σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις στο μέλλον, με κοινό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του ΑΔΜΗΕ.

Όλο και περισσότερο οργανώνονται οι αλυσίδες supermarket στα νέα δεδομένα. Η ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμεί πλέον 70 σημεία παραλαβής προϊόντων, ώστε να διευκολύνει περαιτέρω τις υπηρεσίες διανομής κατ΄ οίκον, ενώ – μαζί με ακόμα μία θυγατρική της Ahold Delhaize, την Mega Image – εφαρμόζουν πιλοτικά το fast delivery. Πλέον, η ΑΒ αριθμεί 592 καταστήματα.

Δύο είναι τα σχήματα, που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει προσφορές για το τελευταίο μεγάλο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων. Πρόκειται για το Ariadni, μεικτής λογιστικής αξίας €5,2 δισ., που έχει βγάλει προς πώληση η PQH. Το πρώτο σχήμα, αυτό των Βain – Fortress- doValue, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, διευρύνθηκε με την Davidson Kempner και την Cepal. Το δεύτερο, που κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά, αποτελείται από τις Cerberus και Intrum.

Το LATSCO family office, της Μαριάννας Λάτση, ήθελε να αποεπενδύσει μεγάλο μέρος από την ESA (εταιρεία security), το SMERC του Νίκου Καραμούζη είχε ήδη επενδύσει στην Cordia (εταιρεία παροχής υπηρεσιών facility management), κι έτσι οι δύο πλευρές είναι συνέταιροι στην ESΑ. Και, όπως πληροφορείται ο Mr President, οι δύο πλευρές σκοπεύουν να διευρύνουν τη συνεργασία τους.

Και μια είδηση για το “εθνικό εμφιαλωμένο μας νερό”: Με 7 βραβεία διακρίθηκε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι της Χήτος ΑΒΕΕ, στα Healthy Diet Awards 2022, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 80 συνολικά υποψηφιότητες. Η υψηλότερη διάκριση του θεσμού, το Grand Award – Healthy Food & Beverage Brand of the Year απονεμήθηκε στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, το οποίο έλαβε επίσης τον τίτλο Platinum Award, ως η πιο υγιεινή επιλογή στην ευρύτερη κατηγορία των Beverages, ενώ στην κατηγορία του Νερού κατέκτησε το Gold Award. Επίσης, απέσπασε 2 Silver στις κατηγορίες «Free from or Low», Beverage Products και Light Beverage Products και 1 Bronze στην κατηγορία Special Beverage Products βραβεύτηκε και το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι Sparkling Go Green. Ενώ έλαβε και 1 Gold Award ως το καλύτερο φυσικό ποτό, στα Natural and Organic Awards που απονεμήθηκαν παράλληλα. Οι βραβεύσεις στα Healthy Diet Awards ολοκληρώθηκαν με ένα Silver award στην κατηγορία των πιο υγιεινών ποτών  για παιδιά, για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγοράκι» minions.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ