today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Μαίνεται η μάχη στο Κίεβο. Στα 25 χλμ. οι ρωσικές δυνάμεις από το κέντρο

Νέα επίθεση ξεκίνησαν οι Ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο καθώς ακούγονται σειρήνες για αεροπορική επιδρομή και οι κάτοικοι επιστρέφουν σε υπόγεια καταφύγια μόλις λίγες ώρες μετά το τέλος του πρώτου γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Συμφωνά με τον ανταποκριτή του BBC News πύραυλοι έπεσαν κοντά στο σημείο που βρίσκεται η αποστολή του ειδησεογραφικού πρακτορείου στο Κίεβο. “Ταρακουνηθήκαμε και τα παράθυρα έτρεμαν’, ανέφερε προσθέτοντας πως οι μάχες φαίνεται να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Αμερικανός αξιωματούχος: Οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου

Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα, υποστήριξε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σήμερα Δευτέρα δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ