today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ο ΥΕΘΑ για τις αποζημιώσεις στα στελέχη Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχαν σε εξεταστικές επιτροπές

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ήδη, από τον Ιούνιο του 2018 διαβίβασε την ΚΥΑ, υπό στοιχεία Φ.840/49/40295/Σ.8628/21 Μαΐου 18 (Β’ 1959), σε όλες τις μονάδες και ζήτησε την εφαρμογή της. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχαν στις Εξεταστικές Επιτροπές».

«Από τις 11 Νοεμβρίου 2021», συνέχισε ο υπουργός, «δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες αποκλειστικά για την καταβολή της αποζημίωσης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αντί των οικονομικών υπηρεσιών των μονάδων και, μόνο συμπληρωματικά, περιλήφθηκε σε αυτό η 1η Ιανουαρίου 2020, ως εναρκτήρια ημερομηνία άσκησης τυχόν προηγούμενων μη παραγραφέντων δικαιωμάτων, με ευθεία παραπομπή στα δικαιολογητικά της παραπάνω μνημονευθείσας ΚΥΑ».

«Οι φορείς της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν εξ αρχής και παραμένουν διαθέσιμοι στο δικαιούμενο προσωπικό, από το οποίο ουδέποτε παρελήφθη, εκ μέρους του ΓΕΑ, σχετική αναφορά παραπόνων», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ