today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Ο ΥΕΘΑ για τη μισθολογική αποκατάσταση των αξιωματικών προέλευσης εξ εθελοντών μακράς θητείας

Διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας, προς εναρμόνιση της κατηγορίας αξιωματικών προέλευσης εξ εθελοντών μακράς θητείας με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου να συνυπογραφεί και από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου με θέμα «Μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών προέλευσης εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)».

«Η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών», ξεκάθαρισε ο υπουργός, «ανήκει στο συνερωτώμενο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

«Κατά την παρούσα φάση», συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, η όλη διαδικασία «αποτελεί αντικείμενο επαφής με το εν λόγω υπουργείο, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης, εναπόκειται στη βούληση του υπουργείου Οικονομικών».

«Το ζήτημα αυτό τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ