today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γ.Οικονόμου για Σ.Λιβανό: Η αντίδρασή του δεν ήταν αυτή που αρμόζει σε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Οδηγήθηκε σε παραίτηση, διότι η αντίδρασή του απέναντι σε μια καθ’ όλα απαράδεκτη δήλωση του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα δεν ήταν αυτή που αρμόζει σε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τον μέχρι χθες υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η αναφορά του κ. Δούκα ήταν, εκτός από απαράδεκτη, εντελώς αναληθής και τελείως έξω από την πραγματικότητα.

“Δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και στη διαχείριση εκείνης της τραγωδίας. Προφανώς, τελείως έξω από την αισθητική και την αξιακή συγκρότηση του χώρου μας. Καμία σχέση με την πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος της, ούτε στον τρόπο με τον οποίο ενισχύθηκαν και αποζημιώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη. Όλα έγιναν με τον τρόπο που έπρεπε, μέσω τραπεζών. Ούτε έχει σχέση με την πραγματικότητα σχετικά με το πόσες μονάδες ήταν ο καθένας πίσω κτλ”, πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Λιβανός συνειδητοποίησε ότι η αντίδρασή του δεν ήταν η πρέπουσα και αυτό τον οδήγησε στην παραίτησή του και στην άμεση αποδοχή της. “Συνιστά απάντηση στο πώς η κυβέρνηση τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα”, συνέχισε και υπογράμμισε: “Τα ζητήματα της συμπεριφοράς και της τοποθέτησης σε γεγονότα που έχουν σημαδέψει δε μετρώνται με τη μεζούρα του χρόνου, ούτε προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Ήταν μια ατυχής αντίδραση σε μια προσέγγιση που δεν έχει καμία αλήθεια και έξω από το αξιακό μας πλαίσιο ως παράταξης».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Γεωργαντά το 2012 και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου είπε πως πρόκειται για πολύ φτηνή προσπάθεια αντιπερισπασμού. «Δεν έχουν συνηθίσει σε συμπεριφορές άμεσης αποδοκιμασίας στελεχών τους, όπως άμεσα έκανε ο πρωθυπουργός. Είμαστε διαφορετικοί παντού. Στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κρίσεις, στην αντιμετώπιση περιστατικών που δε χωράει δεύτερη εξήγηση για ανθρώπους που πέρασαν τραγωδίες. Είναι άλλη η κουλτούρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Τα όσα είπε ο κ. Δούκας είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους που πέρασαν την τραγωδία και για την κυβέρνησή μας σήμερα, και για την κυβέρνηση το 2007 και για το αξιακό υπόβαθρο της παράταξής μας. Τα όσα περιέγραψε ο κ. Δούκας μόνο στη φαντασία του συνέβαιναν. Καμία σχέση με την πραγματικότητα”, συμπλήρωσε.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι, να είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Έχουμε μια κοινωνία που είναι πολύ κουρασμένη από την κρίση που βιώνουμε. Πρέπει όλοι όσοι είμαστε στο δημόσιο βίο να παράγουμε με την πολιτική μας αποτελέσματα. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο», πρόσθεσε.

Για τις ανατιμήσεις ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό του πολίτη, «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε».

«Οι ενισχύσεις που παρέχουμε είναι μόνιμες» συνέχισε και ανέφερε ότι «αύριο μάλλον θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την ενέργεια». Ήδη η ΔΕΗ είπε ότι έχει δυνατότητα διευκόλυνσης πληρωμών και εξετάζεται κατά περίπτωση πως θα αποφευχθούν διακοπές ρεύματος.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους με τον εκλογικό νόμο που ισχύει”.

Και πρόσθεσε: “Με αυτόν τον εκλογικό νόμο η ΝΔ θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Γιατί την ώρα των εκλογών θα έχουμε παρουσιάσει στον κόσμο όλο το πλαίσιο των πολιτικών που παρουσιάσαμε και πέτυχαν μετρήσιμα αποτελέσματα. Και ταυτόχρονα πως δεν θα γυρίσει πίσω αυτή η πορεία μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης. Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς παρά τις δυσκολίες, παρά την κόπωση, είναι ότι δεν βλέπει τριγύρω του αίτημα πολιτικής αλλαγής αλλά σταθερότητα».

Είπε επίσης ότι ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει σοβαρότητα, σχέδιο και πρωθυπουργός που έχει ενισχύσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα δήλωσε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.

Για την πανδημία ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι συνεχώς θα πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και πως οι πλήρως εμβολιασμένοι θα εξακολουθούν να έχουν προνόμια σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Τέλος σχετικά με την οπαδική βία δήλωσε ότι πολλές από τις αλλαγές που έγιναν είχαν αποτελέσματα. “Είχαμε αυτή την αποτρόπαια δολοφονία. Εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου, μπόρεσε η ΕΛ.ΑΣ να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεση αυτής. Η δουλειά που κάναμε βοήθησε να περιοριστούν τα περιστατικά βίας. Οι θεσμικές παρεμβάσεις που κάναμε έφεραν αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να εξαλείψουν την βία. Θα συνεχίσουμε με παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τις ΠΑΕ, εντατικοποιώντας και τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. Είναι συλλογική δουλειά και χρέος όλων μας απέναντι στην οικογένεια του παιδιού που έφυγε και απέναντι στους υγιείς φιλάθλους για να εξαλείψουμε τα περιστατικά οπαδικής ή και νεανικής βίας. Οι πράξεις μετρούν και όχι τα λόγια”, συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ