today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σε διασπορά και ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός. Κύριο μέλημα το εθνικό οδικό δίκτυο και η ηλεκτροδότηση

Σε διασπορά και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για όπου παρουσιαστεί ανάγκη, λόγω της κακοκαιρίας,όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο οποίος σημείωσε: «Το κύριο μέλημά μας είναι να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και να μην έχουμε διακοπές ρεύματος». Ο ίδιος εξήγησε ότι πέρα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη, μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στους δρόμους, ενώ τα ΙΧ κινούνται σε αυτόν τον δρόμο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. «Έχει πυκνή χιονόπτωση, τα εκχιονιστικά κάνουν κανονικά πάνω-κάτω δρομολόγια και προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι σκοπός είναι να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για μετακίνηση οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει μέριμνα για τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια ή είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, όπως οι νεφροπαθείς, σε νοσοκομεία. «Έχει ληφθεί μέριμνα, μέσω της Περιφέρειας, να είναι ανοιχτές όλες οι είσοδοι των νοσοκομείων για προσέγγιση ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια», υπογράμμισε. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή τους το 112 για πλήρη ενημέρωση.

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν μεταφερθεί συνεργεία σύμφωνα με την πρόβλεψη, ειδικά για τις βόρειες Σποράδες και τα νησιά των βορείων Κυκλάδων και συμπλήρωσε ότι έγιναν οι ανάλογες κοπές δέντρων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διαχειριστή.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε πλήρη διασπορά, έχει μεταφέρει συνεργεία από τη Βόρεια Ελλάδα και από τη Θεσσαλία σε συγκεκριμένα σημεία σε νησιά όπου υπήρχε η πρόβλεψη ότι θα έχουμε προβλήματα. Ακόμη, υπάρχει σύνδεσμος του ΔΕΔΔΗΕ για άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας», τόνισε.

Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες, γύρω στις 22:00, από τη Λήμνο, το Άγιο Όρος, κατέβαινε έντονα προς τις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και κάποια στιγμή τις πρωινές ώρες υπήρχε έντονη χιονόπτωση σε Τανάγρα, Μαλακάσα και στα όρια των βορείων προαστίων, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα, όλη την ημέρα, αναμένονται έντονα φαινόμενα τα οποία θα αρχίσουν να ελαττώνονται από τις βραδινές ώρες.

«Είμαστε εδώ, είμαστε σε αναμονή, σε πλήρη διασπορά και περιμένουμε», κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ