today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η πρώτη του Χρ. Στυλιανίδη, οι διαγωνισμοί Αττικής οδού και ΛΑΡΚΟ και το πρώτο Carrefour της Κρήτης

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον υπουργό πολιτικής προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Στόχος να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας και να αποφευχθούν τα προβλήματα της χιονόπτωσης του 2021. Για να δούμε, θα περάσει το πρώτο του κρίσιμο τεστ ο υπουργός;

Είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού. Κυβερνητικοί πάντως θεωρούν βέβαιο πως θα ενδιαφερθούν μεγάλοι παίκτες του εγχώριου και διεθνούς κατασκευαστικού κλάδου. Σταθερά έσοδα, ύψος διαγωνισμού υψηλό, υποέργα και συντήρηση κάνουν τον διαγωνισμό… διαμάντι. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις: Τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι επενδυτές πρέπει να υποβάλλουν τον φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 20 Απριλίου. Εν αναμονή.

Ακριβώς το αντίθετο είναι το κλίμα στη ΛΑΡΚΟ. Από την κυβέρνηση περίμεναν την απόφαση, το ζήτημα είναι ότι πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες. Και τα προβλήματα είναι πολλά… Από το ζήτημα του προσωπικού, έως το θέμα με την περιβαλλοντική άδεια και βεβαίως τις επενδύσεις που χρειάζεται να «ρίξει» ο επενδυτής. Σε κάθε περίπτωση φέτος είναι έτος εξελίξεων, ιδιαίτερα μετά την καμπάνα που έπεσε από το Ευρωδικαστήριο. Σας είχαμε προϊδεάσει. Υπενθυμίζεται πως το ευρωδικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματική ποινή ύψους 4,368 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο, για όσο διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

Στην Κρήτη θα ανοίξει το πρώτο Carrefour. Το project τρέχει ο επικεφαλής της Retail & More και πρώην CEO της Carrefour Μαρινόπουλος, Βασίλης Στασινούλιας. Πάντως, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, υποστηρίζουν κάποιοι. Και ο λόγος είναι πως η Lidl κυριαρχεί στην αγορά και επεκτείνεται, ενώ η Carrefour έχει ένα brand που δεν έχει πετύχει στην Ελλάδα. Δικαιούται πάντως μια δεύτερη ευκαιρία…

Ένα φιλόδοξο σχέδιo καταστρώνουν στο υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για τον αθλητικό τουρισμό. Οι τάσεις για καλή διατροφή και υγεία, σε συνδυασμό με τους χώρους πρασίνου της χώρας και τις αθλητικές της εγκαταστάσεις οδηγούν την πολιτική ηγεσία στην ανάληψη της πρωτοβουλίας ενίσχυσης του εν λόγω κλάδου. Άλλωστε, ο υπουργός Κικίλιας συμφώνησε με την Apollo την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, με τον όμιλο να ανοίγει φέτος ξενοδοχείο στη Λήμνο.

Η συμφωνία με την Gazprom για το φυσικό αέριο στη χώρα μας είναι πασίγνωστη. Υπάρχει και πρόταση για σταθμούς φυσικού αερίου στην Ελλάδα; Κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ