today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 11,8 μονάδων της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 11,8 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “Mega”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση με αναγωγή της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 36%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,2% και το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 18,5%

Στο 5,4% είναι το ΚΚΕ, στο 5% με αύξηση η Ελληνική Λύση, στο 4,1% το Μέρα25, στο 1,5% η Δημιουργία Ξανά και στο 1,9% οι Ελληνες για την Ελλάδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%. Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 15%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1% , το Μέρα25 με 3,3% και τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνούν το 2%.

Σύμφωνα με την έρευνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα 23 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στην αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Πολύ μεγάλη είναι και η διαφορά τους το ποιος θεωρείτε ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να προηγείται με 20 μονάδες διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά σε σχέση με τις μετρήσεις που είχαν γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως μετά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ