today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Η επιστροφή της Carrefour, οι αλλαγές στη Wind και ο νέος CEO της ΕΧΑΕ

Από την Κρήτη θα ξεκινήσει η επιστροφή της Carrefour στην Ελλάδα, όπως μαθαίνει η στήλη. Εκεί αναμένονται τα πρώτα καταστήματα, στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, μέσω θυγατρικής της AVE, του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία πριν δώδεκα χρόνια από τους Γάλλους δεν ήταν η καλύτερη, καθώς αποχώρησε από την ελληνική αγορά, αλλά τώρα και ο partner είναι ένας μεγάλος και σοβαρός όμιλος, και ο επικεφαλής, Βασίλης Στασινούλιας, είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Αποχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα ο Νάσος Ζαρκαλής της Wind. Η ενοποίηση με την United Group προχωρά και έτσι αναμένεται να οριστεί προσωρινός CEO. Στα πλάνα της United της BC Partners εντάσσεται η αλλαγή ονόματος της Wind, μια κίνηση
που θα περικόψει και κόστη, καθώς δεν θα καταβάλλονται loyalties στην εταιρεία.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δούμε το ομολογιακό της Premia στην αγορά. Η εταιρεία αναμένεται να σηκώσει έως 100 εκατ.ευρώ και στόχος της είναι να διπλασιάσει σχεδόν το χαρτοφυλάκιό της. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία αναμένεται να επενδύει σε logistics, επαγγελματικά ακίνητα και βεβαίως σε φοιτητικές κατοικίες και σχολεία. Η εταιρεία αναμένεται εντός προσεχούς διαστήματος να πάρει και την άδεια ΑΕΕΑΠ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Έως το αργότερο τον Φεβρουάριο ο νέος CEO της ΕΧΑΕ. Πρόκειται για γνωστό πρόσωπο της αγοράς και στους στόχους του εντάσσεται η προσπάθεια να μπουν νέες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών και να ανέβει ο δείκτης ESG. Στα παραπάνω ο Λαζαρίδης δεν τα πήγε καλά, καθώς από το Χρηματιστήριο έφυγαν αρκετές εταιρείες και κυρίως όσες δεν έχουν οργανωμένο χαρτοφυλάκιο ESG. Kυρίως οι μικρομεσαίες.

Και μιας και πιάσαμε τα του δείκτη, αποχωρεί η Καραμολέγκος, αλλά ταυτόχρονα αναμένεται να μπουν δύο εταιρείες. Πρόκειται για τη Noval Properties και την Trade Estates του Φουρλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ