today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κ.Σκρέκας: Φθηνή και αντιπαραγωγική η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει τα μέτρα στήριξης

«Φθηνή και αντιπαραγωγική η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μειώσει το σημαντικό μηχανισμό στήριξης για την ενεργειακή κρίση, που πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε για τη νέα χρονιά ανάμεσα στα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. και η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη που δίνεται αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας για τον Ιανουάριο του 2022».

Αυτό σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε δήλωσή του αναφορικά με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ, για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής σε σφοδρότητα διεθνής ενεργειακή κρίση. Η ενίσχυση διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τη διακύμανση των διεθνών τιμών ενέργειας και των τιμών ρεύματος στη χονδρική.

Είναι φθηνή και αντιπαραγωγική η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μειώσει το σημαντικό αυτό μηχανισμό στήριξης, που πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε για τη νέα χρονιά ανάμεσα στα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. και η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, που δίνεται αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας για τον Ιανουάριο του 2022.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η αντιπολίτευση την αδιέξοδη μικροπολιτική, που δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ