today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Συγχρονισμένα φωτεινά drones τυλίγουν την Elbphilharmonie του Αμβούργου

Μήνυμα χαράς και κίνησης θα στείλει φέτος η Elbphilharmonie του Αμβούργου με μια συγχρονισμένη περφόρμανς φωτεινών drones η οποία θα φωτίσει την πρόσοψη της σχεδιασμένης από το γραφείο Herzog & de Meuron αίθουσας συναυλιών. Η εγκατάσταση του Studio DRIFT έχει ετοιμαστεί για την πέμπτη επέτειο της αίθουσας η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 μετά από εννιάμιση χρόνια εργασιών.

«Η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη για όσους περισσότερους γίνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο σχεδιάσαμε την εγκατάστασή μας για τον δημόσιο χώρο. Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί με την Elbphilharmonie, αμέσως συμφωνήσαμε ότι πρέπει να φέρουμε έξω αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό, εκεί που μπορεί να το δει ο κόσμος» είπε ο Ralph Nauta, o οποίος μαζί με τη Lonneke Gordijn ίδρυσαν το 2007 το ολλανδικό στούντιο.

Οι καλλιτέχνες υλοποίησαν την περφόρμανς φωτός για να ζωντανέψουν με παιγνιώδη τρόπο την Elbphilharmonie Hambourg. Στην εγκατάσταση «Breaking Waves», το συγχρονισμένο σμάρι drones εξερευνά την κίνηση του νερού που περιβάλλει την αίθουσα συναυλιών και τυλίγεται γύρω από τη δυτική, νότια και βόρεια πρόσοψη ώστε ο κόσμος να μπορεί από την περιοχή του λιμανιού να δει το θέαμα.

Το γλυπτό φωτός συνδέεται επίσης με την κίνηση και τη μουσική μέσα στην αίθουσα: η περφόρμανς είναι χορογραφία του δεύτερου μέρους του Κονσέρτου για Πιάνο και Ορχήστρα του Thomas Adès, το οποίο παίζεται στην επετειακή συναυλία στη μεγάλη αίθουσα. Το βράδυ της 28ης Απριλίου του 2022, η περφόρμανς «Κύματα που σπάνε» θα διαρκέσει περίπου επτά λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ