today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Χ.Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αναφέροντας πως κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία είναι μάταιη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή «Απονομής Βραβείων Επιτυχίας» ο κ. Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λόγω της Ελλάδας. “Αυτό που λέμε ενάντια σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας”, είπε

Ωστόσο πρόσθεσε πως ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις εξαιρετικά επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους θέλοντας να παρουσιάσουν την Τουρκία ως επεκτατική.

“Οι Έλληνες προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας εξοπλίζοντας τους εαυτούς τους με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών. Αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξοπλιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, ο κ. Ακάρ ότι δεν πρόκειται για κούρσα εξοπλισμών, είναι επίδειξη εξοπλισμών.

“Με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας εξοπλίζοντας τους εαυτούς τους. Αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια. Επίσης, παρά το γεγονός ότι είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, Προσπαθούν να κάνουν κάτι με νέες συμμαχίες. Λέμε ότι όλα αυτά είναι τεχνητά. Ως αποτέλεσμα, ό,τι κι αν κάνουν, το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες και ικανές να προστατεύουν και να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας. Θέλουμε να το μάθουν όλοι αυτό”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ