today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ι.Μπούγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο χυδαίο εκμεταλλεύεται τον πόνο για τις ανθρώπινες απώλειες

«Το 2021 η Ελλάδα κατάστρωσε και εφάρμοσε το τρίτο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης, σε ποσοστό του ΑΕΠ, σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Την περίοδο 2020-2023, πραγματοποιούμε παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας ύψους 43,3 δισ. Ο αριθμός των ανέργων είναι πλέον ο χαμηλότερος από τον Απρίλιο του 2010 ενώ παράλληλα ο αριθμός των απασχολούμενων είναι ο μεγαλύτερος, από τον Ιούνιο του 2011», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μείωσε σχεδόν το σύνολο των φόρων και των εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, κατήργησε το φόρο γονικών παροχών και δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, για ακίνητες και κινητές αξίες έως 800.000 ευρώ, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές από μια έως τρεις ποσοστιαίες μονάδων.

Πέραν αυτών, είπε ο κ. Μπούγας, μέσα στο επόμενο έτος, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα ελάφρυνσης, με περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των εισοδημάτων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε μια σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε στην «ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από την πίεση των τραπεζών».

«Με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, στοχεύουμε ακόμη ψηλότερα. Εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μπούγας ο οποίος αναφέρθηκε επίσης εμφατικά σε όλα όσα έγιναν για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης σημειώνοντας: «Εδώ φαίνεται η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ που επεδίωκε τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, που θέλησε να καθυποτάξει και να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, για να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους”»

«Η πρόσφατη αποκάλυψη του alter ego του κ. Τσίπρα και αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του σε κομματική εκδήλωση ότι στη διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε συσκέψεις μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και εισαγγελείς, για το πώς θα δέσουν τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ανατριχιαστική», είπε ο κ. Μπούγας και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τα πάντα. Ακόμα και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και επειδή δεν μπορεί να υπερασπιστεί την άρνησή του σε όλα, επιστράτευσε καταδικαστέες πρακτικές. Από την πρώτη ημέρα της συζήτησης, με τρόπο χυδαίο και ευτελή, εκμεταλλεύεται τον πόνο για τις ανθρώπινες απώλειες και το φόβο για την πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ