today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Έκλεισαν οι κάλπες στο ΚΙΝΑΛ. Ψήφισαν περισσότεροι από 200.000

Περισσότεροι από 210.000 πολίτες έχουν καταθέσει την ψήφο τους για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές δόθηκε μισή ώρα παράταση στη διαδικασία καθώς οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν λόγω αυξημένης προσέλευσης, όπως έγινε γνωστό.

Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ (την αρμόδια επιτροπή των εκλογών), με το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής «μάχης» μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου να αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 9 το βράδυ. Ωστόσο, προβλέπεται πως στις 20:30 θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα επικρατήσει.

Η ψηφοφορία διεξήχθη έτσι κι αλλιώς με πιο γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα εκλογικά τμήματα -δεν άνοιξαν μόνο πέντε σε κάποια μικρά νησιά του Αιγαίου- καθώς δεν καταγράφηκαν «ουρές» από την διαδικασία που ακολουθήθηκε την περασμένη Κυριακή για την υποβολή αίτησης-διαπίστευσης από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής.

Μέχρι τις 19:15  είχαν ψηφίσει περίπου 200.000, με την διαδικασία να εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Από το Περιστέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενναίων ενώνονται», δήλωσε και ζήτησε μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή, «για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περιφανή την δημοκρατική παράταξη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που ψήφισε στη Νίκαια, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη βουλή για ισχυρή Ελλάδα και μια κοινωνία δίκαιη.

Όπως τόνισε, «αύριο έχουμε πολλή δουλεία, νέους αγώνες».

Τα αποτελέσματα και τα ποσοστά του α’ γύρου:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% – 99.120 ψήφοι
Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% – 75.183 ψήφοι
Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% – 69.827 ψήφοι
Παύλος Χρηστίδης: 3.25% – 8.733 ψήφοι
Παύλος Γερουλάνος: 2.99% – 8.027 ψήφοι
Χάρης Καστανίδης: 2,94% – 7.908 ψήφοι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ