today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ακινήτου Golf-Βόρειο Αφάντου από το ΤΑΙΠΕΔ

Χρ.Σταϊκούρας: Ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου τουριστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση του ακινήτου Golf- Βόρειο Αφάντου από το ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας την έναρξη αξιοποίησης μίας σημαντικής έκτασης στη Ρόδο.

Τη συμφωνία για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή εφάπαξ του τιμήματος των 26,9 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της M.A. Aggeliades Hellas Γιώργος Μυλωνογιάννης.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έγινε παρουσία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

To Golf- Βόρειο Αφάντου είναι παραθαλάσσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 1.328 στρεμμάτων. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) περιλαμβάνονται ζώνη τουρισμού- αναψυχής, με ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του ήδη λειτουργούντος γηπέδου γκολφ, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης, ζώνη παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ζώνη προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου.

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Την έναρξη της αξιοποίησης μίας σημαντικής έκτασης στη Ρόδο σηματοδοτεί η παραχώρηση του ακινήτου Golf- Βόρειο Αφάντου και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός έργου τουριστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου να διευθετηθεί σειρά νομικών και τεχνικών ζητημάτων, ώστε να υπάρξει το σημερινό θετικό αποτέλεσμα. Και κατέληξε λέγοντας ότι «συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, την προσπάθεια βέλτιστης αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ