Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία

ΑΠΕ

Αστυνομικός στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μετέβαινε στην Αδριανούπολη με τη σύντροφό του για τουριστικούς λόγους, συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.

Σύμφωνα με όσα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας αστυνομικός φέρεται να μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Ντουράν, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα.

Τέθηκαν υπό κράτηση και οι δυο από τη Χωροφυλακή και  οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας της Κεσάνης. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα είδη του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του.

Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε η εξής ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.”