today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία την Τρίτη μέσω βιντεοδιάσκεψης

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη την Τρίτη για να συζητήσουν για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Ουκρανία και θα επαναλάβει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια πρόσθεσε πως άλλα θέματα της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι «ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, του κυβερνοχώρου και περιφερειακά».

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν επίσης για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί πράγματι την Τρίτη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι διμερείς σχέσεις, φυσικά η Ουκρανία και η υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Γενεύη είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα», πρόσθεσε.

Δεν αποκαλύφθηκε πότε ακριβώς θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ