Τ.Ερντογάν: Θα στηρίξουμε επενδύσεις και εξαγωγές με χαμηλά επιτόκια

ΑΠΕ

Δεν θα ζήσουμε σε έναν κύκλο συναλλαγματικής ισοτιμίας-πληθωρισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να εμποδιστούν οι επενδύσεις και η παραγωγή και δεν θα επιτρέψουμε την αποσταθεροποιήση της ανάπτυξης, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνοντας ότι τα επιτόκια θα μειωθούν μέχρι 5%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα  ζήσει σε έναν κύκλο συναλλαγματικής ισοτιμίας-πληθωρισμού.

“Οι βασικοί δείκτες της Τουρκίας στην οικονομία είναι πολύ ισχυροί. Κάποιοι προσπαθούν να την κάνουν να φαίνεται αδύναμη. Σε καλή κατάσταση είναι και τα οικονομικά μας δεδομένα. Η χώρα μας έφτασε στο σημείο να σπάσει τον φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει γυρισμός”, είπε.

“θέλουμε να αυξήσουν τη δύναμή τους στις επενδύσεις και μετά αυτός ο επενδυτής να μπει πολύ πιο δυνατά στον αγώνα στις διεθνείς εξαγωγές”, είπε προσθέτοντας: θα στηρίξουμε επενδύσεις και εξαγωγές με χαμηλά επιτόκια. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ  καλή θέση στις εξαγωγές.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις ο κ. Ερντογάν ανάφερε πως στόχος της Τουρκίας είναι να ξεκινήσει την πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya από τον Ιανουάριο του 2023, μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών.