Ο ισχυρός άντρας της Deutsche Telekom, οι μνηστήρες του Μινιόν και το ενδιαφέρον των Media Agencies για την Ελλάδα

O Ηottges ετοιμάζει βαλίτσες για Μέγαρο Μαξίμου, αφού όμως συναντηθεί με τον Μιχάλη Τσαμάζ. Είναι ο επικεφαλής της Deutsche Telekom στην Ελλάδα, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης. Πότε; Αναμένεται πριν τις γιορτές να καταφθάσει. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται τα δίκτυα, οπτικές ίνες, 5G και βεβαίως το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πίτα των έργων ψηφιοποίησης είναι περίπου 6 δις ευρώ. Όλοι θέλουν να πάρουν κομμάτι. Πόσο μάλλον οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι…

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η ανάπτυξη που αναμένεται να καταγράψει η ελληνική οικονομία έχουν φέρει νέους παίχτες και στην αγορά της επικοινωνίας. Των λεγόμενων και ελληνιστί media agencies. Έτσι λοιπόν η κορυφαία αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία media relations και PR , Finn Partners έρχεται Ελλάδα. Σε πρώτη φάση έκανε συνεργασία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με την Efrata. Λέτε σε επόμενο στάδιο να δούμε γραφεία της εταιρείας στη χώρα μας; Why not. Μήπως έτσι σπάσει και το μονοπώλιο της εταιρίας που διαχειρίζεται τους περισσότερους λογαριασμούς των εταιριών που σχετίζονται με το ελληνικό δημόσιο πουλώντας κυβερνητική επιρροή…

Ξεμπλοκάρουν οι συνέργειες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Ειδικότερα, αναμένονται σημαντικά ΣΔΙΤ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τον κλάδο της υγείας γενικότερα. Τα έργα προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από τους γνωστούς – αγνώστους συνδικαλιστές της κακιάς ώρας, αναμένεται να προχωρήσουν. Η λύση που βρέθηκε; Τους διαγωνισμούς θα τους τρέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή προχωρά ο σχεδιασμός χωρίς την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης.

Πέντε οι μνηστήρες του Μινιόν. Ανάμεσά τους φιγουράρουν μεγάλα ονόματα του real estate. Στόχος τους να πάρουν το διαμάντι της Folli Follie. Το δεκαόροφο κτήριο αναμένεται να δώσει πάνω από 20 εκατ.ευρώ ρευστότητα στην εταιρεία. Ακολουθεί η ενημέρωση ομολογιούχων και διοικητικού συμβουλίου και μετά η κατάληξη στην προσφορά. Όλα αυτά τις επόμενες ημέρες.

Και μιας και πιάσαμε τα ΣΔΙΤ , αυτό θα είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και για την μετεγακτάσταση των φυλακών Ιωαννίνων και Χαλκίδας. Το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε να προωθήσει τον αντίστοιχο διαγωνισμό για την κατασκευή των φυλακών στις περιοχές Ιωαννίνων και Χαλκίδας. Μέσα στο 2022 αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.

Η Cenergy έχει ανεκτέλεστο 800 εκατ. ευρώ. Πολύ μεγάλο το νούμερο που δείχνει πως έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή διατηρεί διψήφιο περιθώριο κέρδους, ενώ αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη. Η ζήτηση είναι δυνατή, εξαιτίας της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.